Osnovno o klubu

  KRSG "OLIMPIK" osnovan je ratne, 1992. godine. Osnovni cilj, svakako, nije bio trening niti takmičenje, nego da se djeca okupe, razvesele, poigraju, zbliže te kroz razne igrice u haustorima i podrumima izbjegnu užasna granatiranja, te bar na trenutak pobjegnu iz užasnog svijeta realnosti koji je bio u tom periodu. Najčešće su to bile igrice razgibavanja,vježbe snage, igrice hodanja i trčanja niz i uz stepenice...

  Omiljena igra djevojčicama bila je igra UČITELJICA, u kojoj su razvijale svoju maštu, kreativnost, samouvjerenost i sigurnost.

  Okupljanja su se nastavila u haustoru u ulici Prvomajska br.10 tokom te godine, gdje su nastale i prve koreografije "Sarajevo ljubavi moja" (Kemala Monteno), "Prsten i zlatni lanac dat će ti bosanac" (H.M.Hari).

  1992

  Zahvaljujući entuzijazmu prof.Glavinić Hidajete "KLUB" postiže zapažene rezultate i okuplja sve više djevojčica.

  1994. se stvaraju bolji uslovi za trening u OŠ "Meša Selimović", gdje počinje i prvo zvanično okupljanje većeg broja djevojčica sa šireg područja.

  06.10.1994. KRSG "OLIMPIK" upisuje se u sudski registar. Tada je održano i prvo Prvenstvo BiH u Ritmičkoj gimnastici.

  19941995. godine ovaj klub je dobio i prve donacije u vidu trenerki, i rekvizita. Iste godine održano je i prvo takmičenje u organizaciji KRSG Olimpik.1996.godine se održavaju prvi treninzi u KSC "Ilidža". Te godine održano je treće državno prvenstvo BiH u Fis-u, a takmičarke su zabilježile i prve međunarodne nastupe u Varaždinu. Iste godine odlaze i na prve pripreme u Drvenik uz nesebičnu pomoć firme Centrotrans i gospodina Musrfe Rukvića.

  19961997.godine ritmičarke odlaze na gostovanje u Švedsku. Naredne, 1998.godine ponovo odlaze u Švedsku, Falkenberg.

  1997

  1998.godine Marizela Brajlović postaje Miss Sporta.1999.godine Esmeralda Mehmedović osvaja jedanaesto mjesto n Međunarodnom turniru u Varaždinu, u konkurenciji svjetske prvakinje Julije Barsukove. Minja Mrvaljević biva izabrana za najperspektivniju ritmičarku Kantona Sarajevo.19992001.godine dolazi do bratimljenja između KRSG "Olimpik" i KRG "Šibenik" i realizuje se projekat "Od srca srcu"-sportska igraonica. 2002.godine je preminula Majda-Maja Hubanić.20032004.godine Amna Demirović je najperspektivnija ritmičarka Kantona Sarajevo, a Esmeralda Mehmedović četverostruka prvakinja države BiH.20042005.godine ritmičarke odlaze u Tursku-Izmir u desetodnevnu posjetu, gdje prof.Hidajeta Glavinić prima priznanje za izuzetan doprinos i afirmaciju BiH u svijetu, od gospodina Kemala Bajzaka.2006.godine Albina Abaspahić je proglašena za najperspektivniju ritmičarku Kantona Sarajevo. 2007.godine je organizovan međunarodni turnir u grupnim vježbama, Užice, gdje osvajaju dobar plasman.

  2006

   


  © 2024 krsg-olimpik.ba. All Rights Reserved.

  Please publish modules in offcanvas position.