Nagrađeni radovi "Dani Olimpika 2019."

  DANAS JE DAN KADA KAŽEM : HVALA!

  Draga trenerice imam neopisivu sreću biti Vaša učenica. Četiri godine ste mi kao druga majka, koja potiče, nagrađuje i pohvaljuje. Vi ste oličenje mudrosti, svjetlosti i življenja u skladu sa prirodom. Pričate nam o stvarima koje se ne uče u školi. Poštujete našu individualnost, cijenite različitost karaktera, upućujete na dobro, tjerate od zla. Donosite osmijeh, veselje i pozitivnu energiju. Naučili ste nas poštovanju i zajedništvu. Probleme rješavate unutar četiri zida male sale na kraju dvorišta. Sve ostalo i svi ostali ne mogu Vas zamijeniti. Budite ponosni na svoj rad i generacije koje ste odgojili. Vi ste jedno biće koje sija toplotom, nježnošću i pažnjom čije ime izaziva u srcu neobičnu toplotu i radost. Uvijek ću Vas gledati sa ljubavlju, poštovanjem i sa željom da što veći broj djece raste uz trenericu kao što ste Vi. Sretna sam što imam priliku da me u životne poduhvate uvede tako divna osoba.

  Hvala Vam!

  Farah Fejzić

  Ritmička gimnastika

  Ritmičku gimnastiku sačinjavaju elementi ritmičke gimnastike i elementi sportske gimnastike, muzika, ritmičnost i fleksibilnost. Meni, ovaj sport jako puno znači, jer poslije napornog dana, gimnastika me jednostavno ispuni. Bez nje, to jednostavno ne bih bila ja. To mi daje motivaciju za život, i u cjelosti je podrška moje porodice. Moji počeci su kao i svaki, amaterski. Bile su prisutne i suze a i trema. No, uz pomoć mojih trenerica i prijateljica iz porodice Olimpik uspjela sam se riješiti treme. Sada , kada izađem na itison, osjećam se magično. Kao i svaka takmičarke i ja imam svog uzora. Moji uzori nisu Alexandra Soldatova ili Arina Averina. Moji uzori su moje tri divne trenerice, koje se bore za klub i koje su podrška svim takmičarkama. Meni velika želja je da odem na Svjetsko prvenstvo (jeste i to ali nije najveća želja), već da postanem veliki čovjek, kao tri divne trenerice i da jednog dana i ja postanem trenerica u divnom klubu. Željela bih da zauvijek ostanem u ovom divnom klubu i da ja dajem savjete mlađim djevojčicama kao što one meni sada daju.

  Hvala porodici Olimpik!

  Bajraktarević Sajra

   

  Nagradeni LIKOVNI radovi clanica KRSG "Olimpik" na temu: Ritmicka gimnastika" a u sklopu Dana Olimpika i godisnjice kluba. Dodjele nagrada bit ce pravovremeno oglasena.

  Nagradeni radovi: G.Sejla, G.Dalila, A. Tajra, K.Aida, O. Dalia, D.Dalia, A. Amina, B. Dzana, S.Ena, L.Lamija, J.Ajsa i J.Ajna. Cestitamo nagradenim clanicama kluba Olimpik.

   

  {gallery}radionice{/gallery}
  © 2024 krsg-olimpik.ba. All Rights Reserved.

  Please publish modules in offcanvas position.